ГоловнаСуспільствоЖиття

У пересувному цирку в Кривому Розі від гострої серцевої недостатності помер лев

Зоозахисники заявляють, що інші тварини в цьому цирку мерзнуть без опалення.

У пересувному цирку в Кривому Розі від гострої серцевої недостатності помер лев
Фото: EPA/UPG

У Криворізькому державному цирку під час гастролей артистів з міжнародної програми "Великий будапештський цирк" помер лев, а бегемота утримують в неприйнятних умовах. Про це заявили зоозахисники "Альянс захисників тварин" Кривого Рогу. У документі, оприлюдненому зоозахисниками, смерть лева підтвердили гендиректор "Криворізького державного цирку", директор міської лабораторії ветеринарної медицини, лікар-епізоотолог, директор-розпорядник цирку і провідний лікар цирку.

"Склали акт про те, що 17.11.2017 було падіння лева, кличка Акілле, дата народження 10.02.2008. Провели розтин трупа для уточнення діагнозу. Встановлено діагноз: гостра серцева недостатність, геморагічний інфаркт, гостра легенева недостатність, набряк легень, який виникає як ускладнення епілептичних припадків. Труп тварини утилізували", - йдеться в документі.

Також зоозахисники заявляють, що в цьому цирку мерзнуть інші екзотичні тварини, оскільки в приміщенні немає опалення. Зокрема, бегемота утримують в басейні з температурою води +15, що на думку зоозахисників неприйнятно.

Зазначимо, у Кривому Розі міський цирк і "Великий будапештський цирк" презентували міжнародну програму 28 жовтня. В ній виступали верблюди, лами, зебри, поні, бегемот і леви.

За словами зоозахисників, під час гастролей цього цирку у Львові в лютому 2015 року померла жирафа.

Нагадаємо, раніше в Черкасах та Києві заборонили пересувні звіринці і цирки.

1 серпня президент Петро Порошенко підписав закон про гуманне ставлення до тварин із зауваженнями і пропозиціями, а містами України пройшли протести проти використання тварин у цирках.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram