ГоловнаСуспільствоВійна

Білорусь заявила про готовність надати миротворчий контингент на Донбас

Про це заявив голова МЗС Білорусі за підсумками зустрічі з Лавровим.

Білорусь заявила про готовність надати миротворчий контингент на Донбас
Владимир Макей
Фото: ctv.by

Білорусь готова надати миротворчий контингент на Донбас за згодою всіх зацікавлених сторін.

Про це на спільній прес-конференції з міністром закордонних справ РФ Сергієм Лавровим заявив голова МЗС Білорусі Володимир Макей.

"Ми готові виділити відповідний миротворчий контингент, якщо це буде прийнятно всіма зацікавленими сторонами, для того щоб брати участь у вирішенні миротворчих завдань", - заявив Макей.

Він також зазначив, що в жовтні 2014 року президент Білорусі Олександр Лукашенко заявив в інтерв'ю Euronews про те, що Білорусь була б готова направити миротворчий контингент на Донбас.

Нагадаємо, на Радбезі ООН президент Петро Порошенко попросив світову спільноту якнайшвидше ввести миротворців в Україну.

5 вересня президент РФ Володимир Путін висловив підтримку ідеї розмістити на сході України миротворчу місію. При цьому вона повинна стояти тільки на лінії розмежування, а Україна повинна узгодити її з "ДНР" і "ЛНР", говорив Путін. Відповідну російську резолюцію відправлено в Раду Безпеки ООН. Україна за підтримки західних партнерів розраховує, що миротворці будуть на всій території ОРДЛО, включно з неконтрольованою ділянкою кордону з Росією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram