ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві евакуювали лікарню і залізничний вокзал через дзвінки про мінування (оновлено)

Евакуація відвідувачів ТЦ "Гулівер" триває.

У Києві евакуювали лікарню і залізничний вокзал через дзвінки про мінування (оновлено)
Фото: pravda.com.ua

Невідомий повідомив про мінування центрального залізничного вокзалу в Києві. Всіх працівників і пасажирів вокзалу евакуювали, повідомляє прес-служба "Укрзалізниці".

"Сьогодні о 18:10 невідомий за телефоном повідомив черговій вокзалу про замінування Центрального залізничного вокзалу в Києві. Всіх працівників і пасажирів вокзалу евакуювали і проінформували правоохоронні органи і Державну службу з надзвичайних ситуацій", - йдеться в повідомленні.

Відзначається, що затримки в русі поїздів немає, посадка пасажирів здійснювалася через прилеглі до центральної будівлі переходи. Бланки замовлень квитків, придбаних через інтернет, пасажири можуть роздрукувати на приміському вокзалі станції Київ-Пасажирський.

У той же час журналістка Наталя Якимович повідомила, що в центрі Києва з тієї ж причини евакуюють людей з торгового центру "Гулівер".

Оновлення. Спікер поліції Києва Оксана Блищик повідомила про три анонімні повідомлення про замінування: лікарні на вулиці Підвисоцького і ТЦ "Гулівер" в Печерському районі і центрального залізничного вокзалу в Солом'янському районі. За її словами, на цей момент поліція Києва проводить перевірку.

"Щоб захистити людей, проводилася евакуація: з лікарні - 150 осіб, з вокзалу - 900 осіб, в "Гуллівері" евакуація триває", - додала Блищик.

Спікер поліції зазначила, що в лікарні правоохоронці вже закінчили перевірку і небезпечних предметів не виявили.

Інформацію про подію зареєстрували в журналі єдиного обліку заяв і повідомлень Печерського управління поліції. Вирішується питання про відкриття кримінального провадження за ст. 259 (свідомо неправдиве повідомлення про загрозу безпеці громадян, знищення чи пошкодження об'єктів власності) Кримінального кодексу.

Як повідомлялося, пасажирів залізничного вокзалу Києва через дзвінок про мінування евакуювали 24 жовтня. Ніяких вибухонебезпечних предметів на столичному вокзалі не знайшли, інформація про замінування не підтвердилася.

Нагадаємо, 9 листопада невідома особа повідомила про мінування неіснуючого наметового містечка на Майдані.

10 листопада в Україні прокотилася хвиля повідомлень про мінування аеропортів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram