ГоловнаСуспільствоЖиття

Депутат Київради просить главу ВРП перевірити законність винесення рішення щодо Сінного ринку в Києві

У справі про будівництво у вихідні порушили підсудність.

Депутат Київради просить главу ВРП перевірити законність винесення рішення щодо Сінного ринку в Києві
Фото: Макс Требухов

Депутат Київради Ольга Балицька звернулася до голови Вищої ради правосуддя Ігоря Бенедисюка з проханням перевірити законність винесення суддею Печерського районного суду Києва Катериною Москаленко рішення щодо законності проведення будівельних робіт на місці забудови Сінного ринку в Києві у вихідні. Про це йдеться в документі, який має LB.ua.

При цьому Балицька зазначає, що представники позивача у справі про законність проведення будівництва у вихідні 8 вересня подали відразу вісім заяв. Три з них повернуто судді Цокол як непідсудні для Печерського суду, інші - суддями Остапчук і Москаленко через несплату судового збору.

Посилаючись на відповідні норми законодавства, Балицька зазначає, що розгляд і винесення рішення в цій справі суддею Катериною Москаленко є незаконним, оскільки ця справа непідсудна Печерському суду.

"Відповідно до п. 4. ч. 3 ст. 12 ЦПК, суддя мала повернути позовну заяву позивачеві, а не відкривати провадження у справі і приймати якесь рішення. Крім того, як стало відомо з відкритих джерел, Барскова Інна Павлівна не проживає і не зареєстрована на території, суміжній з будівництвом. Тож ця особа не мала права на подачу позовної заяви у зв'язку з відсутністю порушення прав, що є прямим порушенням ст. 3, 109, 110 ЦПК", - зазначає депутат Київради.

У зв'язку із цим вона просить Бенедисюка перевірити факти, викладені у зверненні, а також вжити заходів у рамках закону.

Нагадаємо, вчора стало відомо, що Печерський районний суд Києва відмовив у задоволенні позову про заборону компаніям ТОВ «Емпоріум Пропертіс» і «Грантіс Т» будівництва на місці Сінного ринку в Києві в суботу та неділю. Позивачем виступила особа, яка не проживає в цьому районі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram