ГоловнаСуспільствоВійна

За добу на Донбасі загинули двоє військовослужбовців, трьох поранено

Бойовики 17 разів порушили режим тиші.

За добу на Донбасі загинули двоє військовослужбовців, трьох поранено
Фото: Макс Левин

За минулу добу ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі загострилася. У другій половині дня російсько-окупаційні угруповання посилили вогневі провокації практично вздовж усієї лінії розмежування.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Усього за добу бойовики 17 разів порушили перемир'я, сили АТО 12 разів відкривали вогонь у відповідь з піхотного озброєння.

На Приморському напрямку з 82-міліметрових мінометів і озброєння БМП бойовики били по захисниках Гнутового. Також озброєння БМП окупанти застосовували на підступах до Миколаївки, Водяного, Березового. У результаті гранатометного обстрілу опорного пункту ЗСУ біля Новотроїцького один боєць АТО отримав бойову травму.

На Луганському напрямку під вогнем мінометів опинилися позиції української армії неподалік Новотошківського.

Після 18:00 терористи також продовжили обстріли укріплень сил АТО в районі Кримського. Спочатку вони вели вогонь з великокаліберних кулеметів і 82-міліметрових мінометів, а ближче до півночі випустили 10 мін калібру 120 міліметрів. У результаті обстрілу двоє українських військових загинули, одного поранено, ще один отримав бойову травму.

Біля окупованого Донецька бойовики вели вогонь з протитанкового гранатомета по укріпленнях сил АТО в районі шахти Бутівка.

Нагадаємо, внаслідок порушення заходів безпеки на складі боєприпасів бойовиків "ДНР" у районі Опитного виникла пожежа.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram