ГоловнаСуспільствоВійна

В районі Опитного поблизу Донецька вибухнув склад боєприпасів бойовиків

Відзначено численні пошкодження житлових будинків та інфраструктури міста.

В районі Опитного поблизу Донецька вибухнув склад боєприпасів бойовиків
Архив

Внаслідок порушення заходів безпеки виникла пожежа на складі боєприпасів бойовиків "ДНР" в районі Опитного поблизу Донецька. Про це повідомляє Українська сторона Спільного центру координації і контролю режиму припинення вогню на Донбасі.

"Внаслідок порушення заходів безпеки під час зберігання та поводження з боєприпасами виникла пожежа на складі боєприпасів незаконних збройних формувань ОРДО в районі населеного пункту Опитне. Наслідками пожежі стали вибухи і розліт боєприпасів. Під цей "обстріл" потрапив Київський район і північна частина Донецька. Відзначено численні пошкодження житлових будинків та інфраструктури міста", - повідомляє СЦКК на сторінці прес-центру штабу АТО у фейсбуці.

В української сторони Спільного центру з контролю і координації викликає стурбованість розміщення складів зброї та боєприпасів на неконтрольованих урядом України територіях ОРДО і ОРЛО поблизу населених пунктів, що створює загрозу для цивільного населення.

Українська сторона СЦКК попереджає, що бойовики можуть вдатися до провокацій у населених пунктах на Донецькому напрямку, спрямованих проти мирного населення з метою скомпрометувати і звинуватити в цьому ЗСУ.

Раніше повідомлялося, що з початку доби бойовики шість разів порушили режим припинення вогню в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі, поодиноко застосовуючи міномети.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram