ГоловнаСуспільствоВійна

Одного військового поранено за добу на Донбасі

Зафіксовано 19 обстрілів.

Одного військового поранено за добу на Донбасі
Фото: facebook.com/ato.news

За минулу добу незаконні збройні формування 19 разів порушили перемир'я на Донбасі. В результаті бойових дій один український військовий отримав поранення. Під час 11 обстрілів сили АТО відкривали вогонь у відповідь.

Штаб АТО зазначає, що вдень у суботу кількість ворожих вогневих провокацій була мінімальною, проте після 18:00 російсько-окупаційні угруповання збільшили бойову активність на всіх напрямах.

Так, ввечері бойовики кілька годин з різних видів гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї стріляли по південно-східних околицях Авдіївки. Також під ворожим вогнем опинилися укріплення українських військ біля Майорська і Зайцевого. А близько 19:00 в результаті гранатометного обстрілу опорного пункту неподалік Пісків отримав поранення один український військовий.

На Приморському напрямку проросійські найманці з гранатометів і великокаліберних кулеметів обстрілювали позиції сил АТО на підступах до Водяного, Гнутового, Старогнатівки. Близько 21:00 ворог випустив 5 мін калібру 82 міліметри неподалік Талаківки.

Збільшилася кількість ворожих провокацій і на Луганському напрямку, де в попередні кілька днів було відносно спокійно. Так, ввечері бойовики двічі з різних видів гранатометів обстріляли українські опорні пункти біля Трьохізбенки. А близько 23:00 там же застосували 82-міліметровий міномет. Крім того, наприкінці доби ворог двічі з гранатометів відкривав вогонь поблизу Кримського.

Як повідомлялося, в п'ятницю сили АТО втрат не зазнали.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram