ГоловнаСуспільствоВійна

Співробітницю "поліції ДНР" затримали на блокпосту в Маріуполі

У Донецькому міськуправлінні "поліції ДНР" вона пропрацювала 5 місяців.

Співробітницю "поліції ДНР" затримали на блокпосту в Маріуполі
Фото: EPA/UPG

Поліція Донецької області затримала співробітницю "поліції ДНР" на блокпосту в Маріуполі, інформує прес-служба обласної поліції.

"Мешканка окупованого Донецька була зупинена на блокпосту в Маріуполі під час перевірки у базах МВС.

У 2014 році зрадниця працювала у Донецькому міськуправлінні "поліції ДНР" і після проходження випробувального терміну повинна була очолити один із підрозділів", - йдеться в повідомленні.

Зі слів 29-річної затриманої стало відомо, що вона є колишнім співробітником міліції України, де пропрацювала 5 років і була звільнена у лютому 2014 року через прогули. Однак після захоплення бойовиками влади в Донецьку в липні 2014 року колишні колеги, які перейшли на бік терористів, запропонували їй приєднатися до них.

"Співбесіду", за словами затриманої, проводили працівники карного розшуку поліції ДНР".

"До мене додому приїхали 4 чоловіків з автоматами, двоє з яких були у масках, посадили в машину і привезли в Донецьке міськуправління. Коли я відмовилася працювати на запропонованій посаді, назвали мене зрадницею і почали використовувати фізичну силу, вдарили по обличчю, погрожували", - розповіла жінка.

Новій співробітниці запропонували посаду начальника одного з підрозділів, хоча ні необхідних знань, ні досвіду в цьому напрямку вона не мала, і призначили випробувальний термін.

Жінка була незадоволена умовами роботи, зокрема зарплатою, яку затримували. У місяць вона отримувала від 3 до 5 тис. рублів. Вона пропрацювала в "поліції" 5 місяців, а потім за рішенням "кадрової комісії" на чолі з "міністром МВС ДНР" Олексієм Диким була звільнена.

Стосовно затриманої відкрито кримінальне провадження за попередньою кваліфікацією за ч. 1 ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації) Кримінального кодексу України. Санкція статті передбачає до 15 років позбавлення волі.

Нагадаємо, екс-начальнику міліції Маріуполя заочно дали 11 років за перехід на бік "ДНР".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram