ГоловнаПолітика

Екс-начальнику міліції Маріуполя заочно дали 11 років за перехід на бік "ДНР"

Він утік в окупований Новоазовськ.

Екс-начальнику міліції Маріуполя заочно дали 11 років за перехід на бік "ДНР"

Приазовський районний суд Запорізької області 23 серпня заочно засудив колишнього в.о. начальника Маріупольського міськвідділу Головного управління МВС України в Донецькій області Олега Моргуна до 11 років позбавлення свобода за перехід на бік терористичної організації "ДНР".

Про це повідомила прес-служба прокуратури Донецької області.

Моргун очолив маріупольську міліцію після того, як бойовики 9 травня 2014 роки викрали її начальника Валерія Андрущука. А вже 18 травня Моргун брав участь у прес-конференції поряд з іншими бойовиками "ДНР" у захопленому будинку маріупольської групи Управління боротьби з організованою злочинністю.

Після звільнення Маріуполя і звільнення його з органів МВС Моргун переїхав на контрольовану бойовиками територію в Новоазовськ, вступив там у "ДНР" і в березні 2015 року навіть очолив адміністрацію Новоазовського району.

У травні того самого року прокуратура передала обвинувальний акт проти Моргуна до суду, який через два роки визнав колишнього міліціонера винним у вчиненні кримінального правопорушення, передбаченого ч.1 ст.258-3 (участь у терористичній організації) Кримінального кодексу України, і засудив до 11 років позбавлення волі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram