ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО повідомив про відсутність втрат з початку дня

Бойовики 14 разів обстріляли позиції військових на Донбасі.

Штаб АТО повідомив про відсутність втрат з початку дня
Фото: Макс Левин

Ситуація в зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі залишається напруженою, з початку доби бойовики 14 разів обстріляли позиції українських військовослужбовців, застосовуючи, зокрема і важке артилерійське озброєння.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

Найбільше обстрілів зафіксовано на Приморському напрямку. Ще до світанку на цій ділянці лінії зіткнення бойовики обстріляли з мінометів укріплення ЗСУ в районі Миколаївки, а опівдні випустили понад 10 снарядів калібру 122 мм по позиціях військових поблизу Чермалика. Раніше під мінометний вогонь потрапили опорні пункти сил АТО на підступах до Красногорівки. Терористи тричі відкривали вогонь з автоматичних станкових гранатометів і стрілецької зброї біля Павлополя і двічі провокували обстрілом зі стрілецької зброї військовослужбовців поблизу Талаківки.

На Донецькому напрямку зафіксовано два обстріли. Вночі терористи обстріляли позиції ЗСУ в районі Авдіївки з автоматичних гранатометів, станкових і великокаліберних кулеметів, а вдень - били з озброєння танка по Новолуганському, що на Світлодарській дузі. Всього бойовики здійснили близько 10 пострілів.

На Луганському напрямку вночі бойовики з мінометів обстріляли позиції сил АТО в районі Катеринівки. Опівдні з великокаліберних кулеметів обстріляли оборонні укріплення поблизу Жовтого, а неподалік Новотошківського вів вогонь ворожий снайпер.

"Протягом сьогоднішнього дня жоден боєць сил АТО внаслідок ворожих обстрілів, на щастя, не постраждав", - зазначили в штабі.

Нагадаємо, секретар РНБО Олександр Турчинов розповів, що Росія зміцнює військову інфраструктуру вздовж кордону, а також активно перекидає зброю, боєприпаси та військову техніку бойовикам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram