ГоловнаСуспільствоПодії

У дитячому притулку в Білгороді-Дністровському стався спалах гепатиту A

19 дітей потрапили до лікарні.

У дитячому притулку в Білгороді-Дністровському стався спалах гепатиту A
Фото: ntv.ru

У місті Білгород-Дністровський Одеської області в дитячому притулку "Центр психолого-соціальної реабілітації для дітей" зафіксовано спалах гепатиту А, госпіталізовано 19 дітей.

Про це повідомила прес-служба Одеської обласної державної адміністрації. Станом на 3 червня 19 дітей госпіталізовано в Білгород-Дністровську центральну районну лікарню. У трьох госпіталізованих лабораторно підтверджено гепатит А, ще 16 залишаються під наглядом.

Медики оцінюють стан пацієнтів як стабільний.

Директор департаменту охорони здоров'я ОДА В'ячеслав Полясний зазначив, що для локалізації та ліквідації спалаху гепатиту фахівці проводять комплекс протиепідемічних заходів. Зокрема, в притулку відібрано зразки питної води, взято гігієнічні змиви з об'єктів навколишнього середовища. За дітьми, які контактували з госпіталізованими, встановлено медичне спостереження.

Полясний додав, що Головне управління Держпродспоживслужби в Одеській області вивчає причини і умови, які призвели до виникнення і розповсюдження інфекційної хвороби.

За оцінками Всесвітньої організації охорони здоров'я, у світі щорічно реєструють 1,4 млн випадків захворювання на вірусний гепатит А. В Україні в останні роки відзначалося поступове зниження кількості таких хворих: 2-3 тис. на рік. Для цієї інфекції характерна сезонність, зазвичай вона поширюється влітку з подальшим зниженням. Вірус гепатиту А передається через тісний контакт з хворою людиною або через продукти харчування і воду. Вакцина є ефективним засобом запобігання інфекції.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram