ГоловнаСуспільствоПодії

Літак МАУ отримав пошкодження, попавши на сирий бетон в аеропорту Запоріжжя (оновлено)

В аеропорту "Запоріжжя" спростували заяву МАУ.

Літак МАУ отримав пошкодження, попавши на сирий бетон в аеропорту Запоріжжя (оновлено)
Фото: EPA/UPG

Літак МАУ отримав пошкодження на злітно-посадковій смузі аеропорту Запоріжжя.

Про це повідомила прес-служба авіакомпанії.

У четвер, 18 травня, МАУ виконала перший авіарейс PS085 з Києва після ремонту ЗПС у запорізькому аеропорту (проходив з 26 березня по 10 травня). В момент посадки й торкання передньою стійкою шасі злітно-посадкової смуги потрапив на ділянку з незастиглим бетонним покриттям, в результаті чого бетонний розчин потрапив на стійки шасі та нижню частину фюзеляжу, турбіни двигунів й крила.

Поломки виявилися настільки суттєвими, що компанії довелося скасувати два рейси на Київ. Пасажирів відправлять до столиці наземним транспортом. Тим, хто через це пропустить стикування в аеропорту "Бориспіль", допоможуть з поселенням у готель, забезпечать трансфер в аеропорт і запропонують альтернативні варіанти вильоту. Пасажирам, які вирішили залишитися в Запоріжжі, відшкодують вартість квитка.

Для розслідування цього випадку авіакомпанія МАУ створила комісію із залученням фахівців Державної авіаційної служби України. До отримання висновків комісії і повного офіційного підтвердження технічної готовності аеродрому Запоріжжя всі рейси МАУ виконуватимуться з аеропорту Дніпра.

Оновлення. У міжнародному аеропорту "Запоріжжя" спростували заяву авіакомпанії МАУ про пошкодження літака, отримані через незастигле бетонне покриття на злітно-посадковій смузі.

"Літак просто забризкано. Ніякого незастиглого бетону на смузі не було, там була вкрай обмежена ділянка - буквально 1 кв. м, яка була закладена сумішшю, що швидко твердіє. Можливо, мало місце порушення технологій, не на 100% відбулося зчеплення", - заявив у коментарі агентству

Рейси МАУ в аеропорту Запоріжжя віконуються на літаку Embraer ERJ-190.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram