ГоловнаЕкономікаБізнес

У запорізькому аеропорту відремонтували злітно-посадкову смугу

Вартість робіт склала 30 млн гривень.

У запорізькому аеропорту відремонтували злітно-посадкову смугу

Запорізький аеропорт із 10 травня в повному обсязі відновив роботу після ремонту злітно-посадкової смуги.

Про це повідомила прес-служба мерії міста.

Основна злітно-посадкова смуга аеропорту "Запоріжжя" серйозно не ремонтувалася з 1982 року і гостро потребувала ремонту. Тому з 26 березня її було закрито на ремонт, протягом якого поклали нове покриття на площі понад 14 тис. кв. м. Вартість виконаних робіт склала 30 мільйонів гривень.

"Виконаний ремонт дозволить нам продовжити термін безпечної експлуатації злітно-посадкової смуги мінімум на два роки. Сподіваюся, що за цей час почнеться практична реалізація Державної програми розвитку аеропортів України. Тоді ми зможемо взятися до реконструкції злітно-посадкової смуги за рахунок співфінансування проекту з державного і міського бюджетів", - заявив з цього приводу мер міста Володимир Буряк.

У планах - розширити смугу і подовжити її з 2,5 до 3 км. Але на це потрібно від 350 до 600 млн гривень, а знайти таку суму в бюджеті міста неможливо.

Мерія повідомила також, що наприкінці серпня - на початку вересня 2017 року заплановано розпочати будівництво нового терміналу. Його проектна вартість - 542 млн гривень, у бюджеті Запоріжжя на 2017 рік на термінал заклали 140 млн гривень (було 180 млн гривень, але 40 млн перерозподілили на виплату зарплат педагогам).

На сьогодні проектно-кошторисна документація будівництва пасажирського терміналу підготовлена і перебуває на експертизі, яка повинна завершитися в травні. Після цього проект розгляне науково-технічна рада Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства, затвердить Кабінет Міністрів України своїм розпорядженням. Зазвичай така процедура займає до трьох місяців.

Генерального підрядника можуть визначити в середині липня. Однак договір з ним можна буде укласти тільки після набуття чинності зазначеного вище розпорядження Кабінету Міністрів України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram