ГоловнаСуспільствоПодії

У Миколаєві, Запоріжжі, Харкові відбулися невеликі сутички на акціях до Дня перемоги над нацизмом

Є випадки затримання через "георгіївські стрічки".

У Миколаєві, Запоріжжі, Харкові відбулися невеликі сутички на акціях до Дня перемоги над нацизмом

У Миколаєві та Запоріжжі відбулися невеликі сутички на заходах, приурочених до Дня перемоги над нацизмом.

Миколаївське видання "МикВісті" пише, що на Соборній вулиці Миколаєва організовано марш так званого "Безсмертного полку" за участю активістів Трудової партії України і Союзу ветеранів. Простежити, щоб в учасників акції не було заборонених "георгіївських стрічечок" або портретів сепаратистів, що воювали за бойовиків, прибули проукраїнські активісти.

Приблизно о 10:20 сталася перша сутичка. Хтось із учасників акції почав кричати "фашисти", за що отримав від проукраїнських активістів. Поліція тут же відвела активних учасників сварки в сторону. На місце прибули бійці Нацгвардії.

О 10:30 колона почала рух, але дійшла тільки до вулиці Адмірала Макарова. Відомо, що принаймні двох осіб поліція затримала за "георгіївські стрічки".

У Запоріжжі сутичка сталася через радянську символіку, повідомляє 112 канал.

Прес-секретар ГУ НП у Запорізькій області Катерина Людвік повідомила, що станом на 10:00 в Запоріжжі затриманих за порушення громадського порядку під час масових заходів у місті немає.

"Сьогодні в акції взяли участь близько трьох тисяч осіб. Поки що ситуація контрольована. 815 співробітників поліції охороняють правопорядок, з них понад 290 Національної гвардії, і понад 200 громадських формувань. Затриманих немає. Мітинги тривають, ситуація спокійна", - сказала вона.

УНІАН пише, що в Харкові близько 8:45 до Меморіалу Слави прийшли приблизно 50 учасників акції "Безсмертний полк". Вони витягли портрети учасників Другої світової війни, на яких було зроблено напис "Безсмертний полк"; на деяких портретах були зображені георгіївські стрічки.

Патріотично налаштовані активісти попросили прибрати портрети з георгіївськими стрічками, щоб уникнути провокацій, але учасники акції "Безсмертний полк" не слухали їх, у результаті чого сталася бійка, яку змогли розняти тільки працівники поліції.

Йдучи в колоні, учасники акції "Безсмертний полк" скандували "Фашизм не пройде", "Спасибі дідові за Перемогу", "Перемога буде за нами".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram