ГоловнаСуспільствоВійна

Військовий загинув, сімох поранено за добу на Донбасі

Зафіксовано 63 обстріли.

Військовий загинув, сімох поранено за добу на Донбасі
Фото: Макс Левин

За минулу добу один військовослужбовець Збройних Сил України загинув, ще семеро отримали поранення протягом бойових дій на Донбасі.

Російсько-окупаційні підрозділи 63 рази відкривали вогонь по опорних пунктах сил АТО.

На Приморському напрямку зі 120-міліметрових мінометів, озброєння БМП, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї противник вів вогонь по позиціях біля Водяного. Вогнем мінометів калібру 82 мм, гранатометів і кулеметів великих калібрів ворог накривав опорні пункти біля Красногорівки. По захисниках Гнутового противник застосовував міномети калібру 82 мм, зенітні установки ЗУ-23-2, гранатомети, кулемети великих калібрів і стрілецьку зброю, а по військових біля Славного - 82-міліметрові міномети. Позиції біля Широкиного і Новотроїцького ворог обстрілював з гранатометів і великокаліберних кулеметів, а опорні пункти поблизу Павлополя і Мар'їнки - з гранатометів різних систем. По морських піхотинцях у районі Лебединського противник вів вогонь з кулеметів великих калібрів і стрілецької зброї, а позиції поблизу Чермалика обстріляв зі стрілецької зброї. У районі Гнутового і Новотроїцького діяли ворожі снайпери, повідомляє штаб АТО.

На Донецькому напрямку вогнем мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї противник накривав позиції біля Авдіївки. По опорних пунктах ЗСУ у районі Луганського ворог стріляв зі 120-міліметрових мінометів, протитанкових гранатометів і кулеметів великих калібрів. Позиції під Невельським обстрілювали з мінометів калібру 120 мм і стрілецької зброї, а 82-міліметрові міномети і кулемети великих калібрів застосовували поблизу шахти "Бутівка" і Кам'янки. З озброєння БМП, мінометів калібру 82 мм і гранатометів різних систем противник вів вогонь по захисниках Зайцевого, а з 82-міліметрових мінометів, автоматичних гранатометів і великокаліберних кулеметів - по військових біля Троїцького. В районі Авдіївки активно діяли ворожі снайпери.

На Луганському напрямку з мінометів калібру 120 мм і 82 мм, гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів противник бив по опорних пунктах поблизу Кримського і Новозванівки. 82-міліметрові міномети ворог застосував біля Катеринівки, а по захисниках Троїцького вів вогонь з мінометів калібру 82 мм, протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. З гранатометів і кулеметів великих калібрів противник бив по позиціях поблизу Новоолександрівки, а захисників Валуйського і Станиці Луганської обстрілював з протитанкових гранатометів.

В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров'ю військовослужбовців, командири приймали рішення відкривати вогонь у відповідь.

Нагадаємо, що 1 травня на Донбасі було поранено чотирьох бійців: троє отримали поранення на Луганському напрямку, а одного було поранено на позиції біля шахти "Бутівка".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram