ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО повідомив про чотирьох поранених від початку дня

Бойовики 28 разів обстріляли позиції українських військових 

Штаб АТО повідомив про чотирьох поранених від початку дня
Фото: Макс Левин

Ситуація в районі бойових дій на Донбасі  залишається складною. Бойовики "ДНР" і "ЛНР", яких підтримує Росія, від початку дня 28 разів обстріляли позиції українських військових. У результаті четверо бійців дістали поранення.

Про це йдеться у вечірньому зведенні штабу АТО (станом на 18 годину).

На луганському напрямку з мінометів калібру 120-мм і 82-мм, гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів обстрілювали опорні пункти неподалік Кримського і Новозванівки. 82-міліметрові міномети були використані біля Катеринівки, а по позиціях біля Троїцького стріляли з мінометів калібру 82-мм і протитанкових гранатометів. Із гранатометів і великокаліберних кулеметів противник бив по позиціях поблизу Новоолександрівки.

На донецькому напрямку з мінометів калібру 120-мм обстрілювали опорні пункти біля Луганського. 82-міліметрові міномети противник застосував по позиціях неподалік Зайцевого. По опорних пунктах в районі Авдіївки стріляли з протитанкових гранатометів. Крім того, на цій ділянці діяли снайпери.

На приморському напрямку вогневу активність загони противника здійснювали під Павлополем, захисників якого обстрілювали з гранатометів. По позиціях біля Широкиного, Водяного, Гнутового і Красногорівки противник стріляв з гранатометів різних систем і кулеметів великих калібрів. Поблизу Гнутового активізувалися снайпери.

Щоб погасити вогневу активність супротивника по позиціях біля Троїцького, сили АТО відкривали вогонь з автоматичних гранатометів.

Нагадаємо, що 1 травня на Донбасі було поранено чотирьох бійців: троє зазнали поранень на луганському напрямку, а один був поранений на позиції біля шахти "Бутівка".  

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram