ГоловнаСуспільствоВійна

Четверо військових були поранені в понеділок на Донбасі (оновлено)

Раніше повідомляли про п'ятьох поранених.

Четверо військових були поранені в понеділок на Донбасі (оновлено)
Фото: Макс Левин

За минулу добу четверо військовослужбовців Збройних сил України отримали поранення під час бойових дій на Донбасі.

Про це повідомляє штаб АТО у вівторок у своєму ранковому зведенні. Увечері в понеділок штаб АТО повідомив, що впродовж дня були поранені п'ятеро військових.

Обновление. Речник Міністерства оборони з питань АТО Олександр Мотузяник на брифінгу зазначив, що троє військових отримали поранення на Луганському напрямку, а один був поранений на позиції біля шахти "Бутівка".

1 травня підрозділи російсько-окупаційних військ 55 разів відкривали вогонь по опорних пунктах ЗСУ.

На Приморському напрямку по позиціях поблизу Павлопіль ворог стріляв зі 120-міліметрових мінометів, гранатометів, кулеметів великих калібрів і стрілецької зброї. З мінометів калібру 82 мм, озброєння БМП, зенітних установок ЗУ-23-2 і великокаліберних кулеметів противник бив по опорних пунктах біля Мар'їнки. Вогнем мінометів калібру 82-мм, гранатометів, кулеметів великих калібрів і стрілецької зброї ворог накривав позиції біля Гнутового. 82-міліметрові міномети, гранатомети різних систем і кулемети великих калібрів підрозділи російсько-окупаційних військ застосовували по захисниках Красногорівки, а озброєння БМП, протитанкові гранатомети, великокаліберні кулемети і стрілецьку зброю - по захисниках Водяного. З гранатометів різних систем ворог вів вогонь по позиціях сил АТО в районах населених пунктів Талаківка, Широкине, а з кулеметів великих калібрів - поблизу Новотроїцького. В районі Павлополя діяли ворожі снайпери.

На Донецькому напрямку вогнем із мінометів калібру 120-мм і 82-мм, протитанкових ракетних комплексів, озброєння БМП, гранатометів і стрілецької зброї противник накривав позиції біля Луганського. Міномети калібру 120-мм і 82-мм, озброєння БМП, гранатомети, кулемети великих калібрів і стрілецьку зброю ворог застосовував по опорних пунктах біля Авдіївки. Зі 120-міліметрових мінометів, озброєння БМП, гранатометів і великокаліберних кулеметів ворог стріляв по захисниках Верхньоторецька, а з гранатометів різних систем і стрілецької зброї - по силах АТО біля Новгородського, Майорська, Зайцевого і шахти "Бутівка".

На Луганському напрямку з автоматичних гранатометів і кулеметів великих калібрів ворог вів вогонь по опорних пунктах біля Новозванівки. Автоматичні гранатомети і стрілецьку зброю противник застосовував по позиціях поблизу населених пунктів Валуйське, Кримське, Малинове, Станиця Луганська.

В окремих випадках, коли виникала безпосередня загроза життю і здоров'ю військовослужбовців, командири приймали рішення про адекватне відкриття вогню у відповідь.

Нагадаємо, 30 квітня на Донбасі загинув один військовий, семеро були поранені. Найважчі втрати припали на Катеринівку, де в результаті обстрілу один військовослужбовець загинув і ще двоє отримали поранення. Двоє військовослужбовців підірвалися на вибуховому пристрої в районі Кримського. По одному військовому в результаті обстрілу було поранено біля Авдіївки, в Мар'їнці та в Водяному.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram