ГоловнаСуспільствоВійна

Двоє військових загинули, вісьмох поранено за добу на Донбасі

Зафіксовано 47 обстрілів.

Двоє військових загинули, вісьмох поранено за добу на Донбасі
Фото: Надано автором

За минулу добу російсько-окупаційні війська 47 разів обстріляли позиції Збройних Сил України на Донбасі. Двоє українських військових загинули, ще вісім отримали поранення.

Найскладнішою була ситуація на Донецькому напрямку. Танки, міномети калібру 120 мм і 82 мм, гранатомети різних систем і великокаліберні кулемети противник застосував біля Авдіївки. По позиціях біля шахти "Бутівка" стріляли з танків, 82-міліметрових мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів. Проти захисників Верхньоторецька і Луганського застосовували 82-міліметрові міномети, озброєння БМП і кулемети великих калібрів. По опорних пунктах біля Кам'янки, Зайцевого і Пісків противник стріляв з протитанкових гранатометів і великокаліберних кулеметів. Позиції в районах Майорського і Новогородського обстрілювали з гранатометів, а біля Троїцького - з кулеметів і стрілецької зброї, повідомляє штаб АТО.

На Приморському напрямку з мінометів калібру 82 мм і гранатометів ворог вів вогонь по захисниках Мар'їнки і Красногорівки. Захисників Водяного накривали вогнем з БМП і гранатометів різних систем. По позиціях морських піхотинців під Павлополем і Талаківкою били з протитанкових гранатометів і кулеметів великих калібрів. Опорні пункти в районі Новогригорівки потрапили під вогонь з кулеметів великих калібрів. Біля Лебединського і Водяного активізувалися снайпери ворога.

На Луганському напрямку в районі Катеринівки ворог застосував міномети калібру 82 мм і автоматичні гранатомети. Захисників Новозванівки обстрілювали з гранатометів і великокаліберних кулеметів. Захисників Дінця обстрілювали з автоматичних гранатометів.

Нагадаємо, раніше штаб АТО повідомив обставини загибелі військових. Бійці загинули в результаті обстрілу опорного пункту біля Авдіївки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram