ГоловнаСуспільствоЖиття

Біля Ради пройшов костюмований протест проти кандидатури Брауна на посаду аудитора НАБУ

Активісти вбралися в костюми персонажів мультфільмів.

У понеділок, 20 березня, біля будівлі Верховної Ради пройшов костюмований протест проти кандидатури Найджела Брауна на посаду аудитора Національного антикорупційного бюро.

Про це повідомив кореспондент LB.ua.

Активісти, яких прийшли підтримати, зокрема, голова антикорупційного комітету Верховної Ради Єгор Соболєв, голова Transparency International Україна Ярослав Юрчишин, депутат Верховної Ради Сергій Лещенко, вбралися в костюми Свинки Пеппі, Панди, Шрека, Посіпаки, Пікачу, Черепашки Ніндзя.

На їхню думку, ці мультиплікаційні персонажі мають стільки ж прав стати аудитором НАБУ, скільки й Браун.

Нагадаємо, питання аудитора НАБУ від Верховної Ради має дуже великий резонанс у зв'язку з тим, що антикорупційний комітет парламенту вніс одну з кандидатур, оминувши свого голову Єгора Соболєва. Члени комітету запропонували парламенту розглянути дві кандидатури на включення в комісію: британця Найджела Брауна і американця Роберта Сторча (спочатку була тільки одна кандидатура - Сторча).

Частина депутатів вважає, що Браун - кишеньковий кандидат влади, який забезпечить їй контроль над НАБУ, оскільки ця комісія може ініціювати звільнення директора Бюро Артема Ситника.

У понеділок заступник голови фракції "Блок Петра Порошенка" у Верховній Раді Ірина Луценко заявила, що питання аудитора НАБУ буде розглядатися на одному з засідань 21 березня.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram