ГоловнаСуспільствоПодії

Житель Прикарпаття закопав у саду 275 трилітрових банок з високоякісними коноплями

Вартість наркотику оцінюють у 400 тисяч доларів.

Поліція Івано-Франківської області знайшла у мешканця села Дубка Городенківського району 275 трилітрових банок з коноплями, які було закопано в садку.

Про це пише місцеве видання "Курс" зі слів начальника обласного карного розшуку Романа Чекмарьова.

Про наркотики в поліцію повідомила колишня співмешканка правопорушника, яку він змушував возити марихуану в інші регіони.

На підставі рішення суду в підозрюваного 49-річного чоловіка провели обшук, під час якого в землі в саду виявили та вилучили 275 скляних банок об'ємом 3 л з марихуаною, три дволітрові банки і одну півторалітрову, одну на 1 л і одну на 115 грамів. Також знайшли алюмінієвий бідон на 20 літрів з маковою соломкою, чотири поліетиленові полімерні пляшки на півтора літра з насінням коноплі. Крім того, вилучили обладнання, яке використовували для обробки і "консервування" наркотичних речовин, а також тару, в якій були залишки марихуани.

"Він вирощував коноплі на березі річки. Кліматичні умови на берегах річки Дністер, де достатня температура повітря і вологість, сприятливі для конопель. Регіон, сприятливий для вирощування конопель, є в Галицькому, Городенківському і Тлумацькому районах. Тут вже відомі села, де ми раніше вилучали наркотичні речовини. На берегах Дністра коноплі ростуть досить великих розмірів, і рівень канабіноїдів у ній надзвичайно високий", - сказав поліцейський.

Вартість вилучених наркотичних речовин оцінюють у 400 тисяч доларів.

Маючи таке багатство, підозрюваний жив дуже бідно.

"Здивували жахливі умови проживання. Він жив один на цей момент. За словами його колишньої співмешканки, яка звернулася, він харчувався примітивно, а всі кошти, отримані від продажу наркотичних засобів, він десь зберігав, а жив скупо", - розповів начальник Городенківської поліції Сергій Сміжук.

За його словами, наркоторгівця шукають, оскільки мешканка заздалегідь попередила його, що піде в поліцію. Його шукають.

Ведеться кримінальне провадження за ч.3 ст.307 Кримінального кодексу (незаконний збут наркотичних речовин).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram