ГоловнаСуспільствоЖиття

У шкільній їдальні Бахмута отруїлися 60 дітей

40 дітей звернулися в шкільний медпункт, ще 20 - у лікарню.

У шкільній їдальні Бахмута отруїлися 60 дітей
Фото: Надано Володимиром Карплюком

У лікарню міста Бахмут Донецької області госпіталізували 16 учнів місцевої школи з харчовим отруєнням, усього по медичну допомогу звернулися 60 дітей.

Про це повідомляє "Інтерфакс-Україна" з посиланням на прес-службу Нацполіції.

"Станом на 9:20 (1 березня, - ред.) відомо про нездужання 60 дітей, з яких 40 звернулися в шкільний медпункт, ще 20 - у медичний заклад. Зараз госпіталізовано в інфекційне відділення Бахмутської лікарні 16 учнів 1-10 класів", - йдеться в повідомленні.

Перші постраждалі почали звертатися до лікарні у вівторок ввечері з однаковим діагнозом - токсикоінфекція, синдром гастроентероколіту.

Про подію правоохоронців повідомили лікарі, які реєстрували звернення батьків школярів. Останні розповіли, що нездужання почалося після обіду в шкільній їдальні.

У медзакладі працює слідчо-оперативна група Бахмутського відділу поліції. Відкрито кримінальну справу за ст.137 (неналежне виконання обов'язків щодо охорони життя та здоров'я дітей).

Нагадаємо, наприкінці січня у вишгородській школі "Сузір'я", де отруїлися 26 учнів, виявили порушення технології приготування їжі і кишкову паличку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram