ГоловнаСуспільствоВійна

Україна готова віддати в три рази менше сепаратистів, ніж хочуть "ДНР" та "ЛНР"

Бойовики хочуть обмін "690 на 47", Україна пропонує "228 на 58".

Україна готова віддати в три рази менше сепаратистів, ніж хочуть "ДНР" та "ЛНР"
Фото: LB.ua

Україна готова віддати в рамках обміну полоненими в три рази менше сепаратистів, ніж вимагають терористичні організації "ДНР" та "ЛНР".

За словами голови Служби безпеки України Василя Грицака, Україна запропонувала до Різдва провести обмін 58 підтверджених бойовиками українських заручників на 228 прихильників сепаратистів.

Хоча два дні тому бойовики запропонували провести обмін полоненими за формулою "690 на 47". Так званий омбудсмен бойовиків Дар'я Морозова заявила, що "якщо брати окремо, "ДНР" - це цифра "494 на 41", і "196 на 6"- це з боку "ЛНР".

23 грудня під час своєї прес-конференції президент РФ Володимир Путін заявив, що Україна повинна відпустити всіх сепаратистів, навіть тих, які отримали вироки суду, щоб витягнути своїх полонених з ОРДЛО. "Є значна кількість осіб, які перебувають у в'язницях України і яких українська влада вважає законно засудженими і не бажає включати в список на обмін. Ось і проблема", - сказав він.

Нагадаємо, 27 і 29 грудня між Україною і бойовиками на Донбасі відбувся обмін за формулою "15 на 2". Україна отримала журналістку з Івано-Франківська Ольгу Сворак (Богданову) і колишню суддю Анжеліку Преснякову. Натомість бойовикам віддали 15 осіб, які раніше були затримані за участь в незаконних угрупованнях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram