ГоловнаСуспільствоВійна

У 2016 році з полону вдалося звільнити лише 16 осіб

Тему звільнення заручників заполітизували.

У 2016 році з полону вдалося звільнити лише 16 осіб
Юрий Тандит

Упродовж 2016 року з полону "ДНР" і "ЛНР" вдалося звільнити лише 16 осіб, сказав радник голови Служби безпеки України Юрій Тандіт у коментарі "Радіо Свобода".

"У 2014-му і 2015 році було звільнено значну кількість наших полонених. Цьогоріч були звільнені поки 16 осіб. Причина - тема звільнення заручників стала заполітизованою", - сказав він.

Тандіт нагадав, що українська сторона під час переговорів у Мінську висловила готовність віддати сепаратистам 228 осіб в обмін на звільнення 48 українських заручників.

"Ми готові віддати 228 осіб. Більше того, ми зараз віддаємо як знак доброї волі 15 осіб. І ці 15 людей є в списках, які подала та сторона", - сказав він.

Тандіт сподівається, що Росія використає свій вплив на "ДНР" і "ЛНР" для звільнення полонених.

Нагадаємо, в понеділок "ДНР" і "ЛНР" заявили про намір передати народному депутатові Надії Савченко двох полонених - Анжеліку Преснякову та Ольгу Сворак.

У червні в "ЛНР" заявляли про затримання української журналістки з Івано-Франківська, кореспондентки інформаційного ресурсу "Голос-інфо" Ольги Сворак. За словами бойовиків, проти журналістки порушили "кримінальну справу" за статтею "шпигунство". Про обставини затримання Преснякової нічого невідомо.

За останніми даними СБУ, в полоні бойовиків перебувають 109 громадян України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram