ГоловнаСуспільствоПодії

Викрадену в центрі Одеси жінку поліція звільнила у Київській області

Зловмисники вимагали 5 млн гривень або 200 тис. доларів за її звільнення.

У четвер, 3 листопада, невідомі викрали 54-річну одеситку. Разом з жінкою зник її автомобіль елітної марки. Про це в один з відділів поліції Одеси повідомив син викраденої, інформує прес-служба Міністерства внутрішніх справ.

За цим повідомленням у поліції відкрили кримінальні провадження за двома статтями: ст. 146 (Незаконне позбавлення волі або викрадення людини) та ст. 289 (Незаконне заволодіння транспортним засобом) Кримінального кодексу України.

"З метою встановлення місця перебування викраденої жінки поліцейські опитали її рідних і знайомих, а також вилучили записи з камер відеоспостереження. Крім того, оперативники карного розшуку встановлювали осіб, які могли бути причетні до викрадення", йдеться в повідомленні.

Фото: mvs.gov.ua

Пізніше зловмисники вийшли на зв'язок зі знайомим викраденої жінки і вимагали 5 млн гривень або 200 тис. доларів за її звільнення.

Поліцейські встановили особи кількох вихідців із Кавказького регіону, які могли бути причетні до викрадення одеситки. Правоохоронці відстежили рух викрадачів і затримали їх на території Київської області.

Фото: mvs.gov.ua

До затримання зловмисників залучили бійців поліцейського спецпідрозділу КОРД. У результаті спецоперації вдалося звільнити викрадену жінку. Вона не постраждала.

Усіх зловмисників затримали за ст. 208 КПК України, ведеться слідство.

Викрадачам загрожує покарання у вигляді позбавлення волі на термін до 12 років.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram