ГоловнаСуспільствоЖиття

Нові дисплеї Sharp покликані вирішити головну проблему всіх VR-пристроїв Новости компаний

На виставці Ceatec Japan 2016 японська компанія Sharp презентувала інноваційні дисплеї, розроблені спеціально для шоломів віртуальної реальності. Завдяки найвищому вирішенню вони здатні відображати в чотири рази чіткішу картинку, ніж сучасні VR-гарнітури.

2016 рік уже став знаковим для українців, охочих доторкнутися до світу віртуальної реальності. Ще влітку на вітчизняному ринку дебютував найкращий у світі VR-шолом HTC Vive, а кілька днів тому свою першу VR-гарнітуру представила і компанія Sony. Відзначимо, що, за даними прайс-агрегатора Nadavi, вартість HTC Vive і Sony Playstation VR в українських інтернет-магазинах стартує з 33 300 і 12 200 грн відповідно.

Але якими б класними не були подібні гаджети, у них є один суттєвий недолік: чіткість зображення. Так, роздільна здатність екрана шолома HTC Vive становить 2160×1200 p (1080×1200 p на кожне око), а Sony Playstation VR - 1920×1080 p (960× 1080на кожне око). Для дисплеїв із приблизно шестидюймовою діагоналлю це не так уже й мало, але ж і дивитися на них користувачам доводиться з відстані в кілька сантиметрів. Безумовно, під час занурення у віртуальний світ у вас навряд чи буде час розглядати окремі пікселі, але все-таки хочеться, щоб картинка була більш наближеною до тієї, яку ми бачимо в реальному світі. А для цього екран VR-шолома повинен володіти вищою роздільною здатністю.

Вирішити цю проблему має допомогти остання розробка Sharp, презентована на японській виставці Ceatec Japan 2016. Компанія створила висококласний дисплей, побудований на матриці IGZO. Він має 2,87-дюймову діагональ, роздільну здатність 1920×2160 пікселів і щільність 1008 ppi. З огляду на те, що в гарнітурах віртуальної реальності використовуються відразу два екрани, підсумковий дозвіл картинки, яку здатні забезпечити нові дисплеї, становитиме 3840×2160 р (Ultra HD 4K).

Інноваційні екрани Sharp дозволять створити VR-шолом, картинка в якому буде в чотири рази чіткішою, ніж у того ж HTC Vive. Тому можна не сумніватися, що найближчим часом в VR-індустрії відбудеться черговий прорив. Питання тільки в тому, хто з гігантів (HTC, Oculus VR або Sony) його здійснить.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram