ГоловнаСуспільствоВійна

Через перенесення КПВВ дев'ять населених пунктів будуть виведені із "сірої зони", - Жебрівський

Значна частина жителів Мар'їнки працює в непідконтрольній Горлівці.

Через перенесення КПВВ дев'ять населених пунктів будуть виведені із "сірої зони", - Жебрівський
Фото: donoda.gov.ua

Дев'ять населених пунктів будуть виведені із "сірої зони", якщо перенести контрольний пункт в'їзду-виїзду із селища Зайцеве в Майорськ. Про це розповів голова Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павло Жебрівський, передають "Новости Донбасса".

Жебрівський додав, що держава на ці процеси не має коштів, тому залишається сподіватися на благодійні гроші.

"Ми переносимо КПВВ із Зайцевого в Майорськ. Багато що будемо там облаштовувати. Є проблематика з відведенням електроенергії для нового контрольно-пропускного пункту в'їзду та виїзду", - сказав він.

За словами глави ВЦА, на сьогодні в Майорську склалася непроста ситуація.

"У багатьох будинках вода є, але до 5-го поверху вода не піднімається, бо немає тиску", - сказав він, зазначивши, що вода в селище надходить із Горлівки. Також є проблеми з відсутністю електроенергії в прифронтовому селищі.

Крім того, значна частина жителів Мар'їнки, за його словами, працює в непідконтрольній Горлівці. Також деякі сім'ї побажали відправити своїх дітей у школи, розташовані на непідконтрольній території.

Напередодні повідомляли, що контрольний пункт в'їзду-виїзду "Зайцеве" в Донецькій області найближчим часом перенесуть у район Майорська.

Зазначимо, що КПВВ "Зайцеве" неодноразово припиняв роботу через обстріли. Нагадаємо, на кордоні із зоною АТО працюють п'ять пунктів пропуску: "Зайцеве", "Мар'їнка", "Новотроїцьке", "Гнутове" і пішохідний КП "Станиця Луганська".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram