ГоловнаСуспільствоЖиття

Жителі селища під Керчю виклали з каменів звернення до Путіна

У курортній Героївці немає ні газу, ні води, але за бюджетні гроші провели каналізацію.

Жителі кримського селища Героївка під Керчю виклали на землі величезними літерами з каменів напис "Путін, допоможи Героївці". Таким чином кримчани вирішили звернути увагу президента Росії Володимира Путіна, який 15 вересня був з візитом у анексованому Криму, на проблеми селища.

Про це повідомляє Kerch.com.ru.

Жителі приморського селища, знаючи про приїзд Путіна, виклали звернення кам'яними літерами розміром у людський зріст з розрахунком на те, що президент РФ буде робити обліт околиць на вертольоті.

Героївка має безліч проблем, серед яких відсутність водо- і газопостачання, каналізаційної системи, медичного пункту, неконтрольована роздача землі в селищі та багато інших. Ці проблеми не вирішує влада на різних рівнях.

Напередодні приїзду Путіна жителі селища скористалися недавньою пожежею, яка випалила велику територію неподалік, і виклали на чорній землі білими каменями заклик до президента Росії.

"Це просто прохання: побачити нас, почути нас! За два роки з моменту приєднання, з 2014 року нам багато обіцяли, і ніхто нічого не зробив: ні газу, ні води, зате за бюджетні гроші нам зробили каналізацію. А простим людям каналізація – як зайцю стоп-сигнал, коли немає води... Дороги погані. Магазину немає. Садку немає! Це жах якийсь! Просили, щоб медпункт нам зробили якийсь. Багато пенсіонерів, які не можуть добиратися, коли нас замете взимку. "Швидку" дуже важко викликати", – розповіла Крым.Реалии дружина голови самоорганізації селища Геройське Юрія Коваленка Інна.

Вона також додала, що на звернення жителів селища місцева влада ніяк не реагує.

За її словами, зараз у Героївці постійно проживають близько 400 чоловік, однак у курортний сезон населення зростає до 3-4-х тисяч осіб.

Нагадаємо, Володимир Путін і Дмитро Медведєв прибули на анексований півострів у Керч в четвер, 15 вересня. Там же відбулося засідання президії Державної ради Росії "з питань розвитку транспортної системи півдня країни".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram