ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики 37 разів порушили режим тиші в зоні АТО

Обстріли переважно неприцільні і мають провокаційний характер.

Бойовики 37 разів порушили режим тиші в зоні АТО
Фото: EPA/UPG

За минулу добу бойовики 37 разів відкривали вогонь по позиціях військових у зоні проведення антитерористичної операції на Донбасі.

Про це повідомляє прес-центр АТО у Фейсбуці.

"Обстріл і дії окупантів носять переважно неприцільний і провокаційний характер з метою викликати вогонь з боку Збройних Сил України, але українські захисники неухильно дотримуються Мінських угод", - підкреслюють у штабі.

На Маріупольському напрямку зафіксовано 20 порушень режиму тиші. Бойовики здійснювали збройні провокації в районі Водяного, де із забороненої артилерії 122-го калібру обстріляли українські опорні пункти, а по захисниках Широкиного застосували міномети 82-го калібру. Також бойовики відкривали вогонь з БМП-2 в Широкиному, а Гранітне, Мар'їнку, Старогнатівку і Талаківку обстрілювали з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

На Луганському напрямку зафіксовано дев'ять порушень. Окупанти вели вогонь по Новоолександрівці з озброєння БМП, протитанкового ракетного комплексу, гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

На Донецькому напрямку зафіксовано вісім провокаційних обстрілів позицій українських захисників в Авдіївці та Луганському - з гранатометів, кулеметів і стрілецької зброї.

Нагадаємо, днями військові затримали біля Торецька п'яного бойовика з Москви. Затриманий прибув воювати на Донбас на початку 2015 року, брав участь у битві за Дебальцеве, згодом його перекинули під Горлівку. Він розповів, що його комбат і комбриг - також російські офіцери. Розпочато слідство.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram