ГоловнаСуспільствоЖиття

Київський метрополітен завершив 4-місячний капремонт ескалаторів на "Вокзальній"

Біля "Золотих воріт" поклали нову плитку і прибрали літній майданчик кафе.

Київський метрополітен завершив 4-місячний капремонт ескалаторів на "Вокзальній"
Фото: Пресс-служба Кличко

Київський метрополітен завершив плановий ремонт ескалаторів на станції метро "Вокзальна".

Про це повідомляють на сайті мера Віталія Кличка, який оглянув відремонтовані ескалатори і перевірив, як відбуваються роботи з облаштування території біля Золотих воріт.

"Ми стоїмо на станції метро "Вокзальна", де було проведено капітальний ремонт двох ескалаторів, уперше за останні 10 років. Усього в цьому році відбувається ремонт 10 ескалаторів. На це ми виділили 40 млн грн. Метрополітен - один із найпопулярніших видів громадського транспорту в Києві. За день він перевозить до 1,5 млн пасажирів. І ми робимо все, щоб метро працювало ефективно і надавало якісні послуги пасажирам", - зазначив Кличко.

Ремонт ескалаторів на "Вокзальній" тривав чотири місяці й обійшовся майже в 16,5 млн грн.

Кличко також спустився на оновленому ескалаторі в метро і проїхав до станції "Золоті ворота", де оглянув перебіг робіт з благоустрою території навколо пам'ятника "Золоті ворота".

"Тут було асфальтне покриття в жахливому стані. Тепер покладено нову плитку, так звану "вишиванку". Це і зручно, і красиво. Тисячі людей приходять подивитися на історичну пам'ятку, і ми робимо все, щоб територія навколо Золотих воріт була облаштована", - зазначив мер.

Фото: Прес-служба Кличка

Відзначають, що стан покриття Золотоворітського проїзду через постійні прориви старих інженерних мереж (3-4 рази на рік) погіршувався з року в рік. "Київавтодор" провів ремонт покриття проїжджої частини і тротуарів. Перед ремонтом також було проведено роботи з перекладання інженерних мереж, щоб не допустити їх поривів у майбутньому. Також біля Золотих воріт прибрали незаконний літній майданчик кафе, кілька МАФів і навели порядок біля станції метро.

Фото: Прес-служба Кличка

Нагадаємо, з травня на станції метро "Вокзальна" проводили плановий капремонт ескалаторів. На час ремонту станція закривалася на вхід у години пік. На період ремонту було введено додаткові маршрути наземного транспорту, а також збільшено частоту рейсів на вже існуючих маршрутах.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram