ГоловнаСуспільствоВійна

Бойовики за суботу 56 разів обстріляли позиції сил АТО

Найбільше обстрілювали Маріупольський напрямок - 27 разів.

Бойовики за суботу 56 разів обстріляли позиції сил АТО
Фото из архива
Фото: Макс Левин

Незаконні збройні формування за суботу, 13 серпня, 56 разів обстріляли позиції сил АТО, велика частина обстрілів припала на Маріупольський напрямок.

Про це повідомляє вранці в неділю прес-центр штабу АТО.

"За минулу добу в районі проведення антитерористичної операції російські окупаційні війська 56 разів відкривали вогонь по позиціях сил АТО, у тому числі 27 разів на Маріупольському, 23 - на Донецькому і 6 на Луганському напрямках", - ідеться в повідомленні.

Згідно з повідомленням, на Маріупольському напрямку, порушуючи Мінські угоди, бойовики тричі застосовували важку артилерію: "Більш ніж сотню снарядів калібру 122 мм було випущено по захисниках Лебединського та Солодкого". Під вогонь мінометів, гранатометів і великокаліберних кулеметів потрапили позиції сил АТО в Талаківці, Мар'їнці, Новотроїцькому, Гнутовому та Павлополі. У Миколаївці та Богданівці до світанку 13 серпня відбулися бойові сутички. Під час цих нетривалих збройних провокацій диверсійні розвідувальні групи бойовиків відкривали вогонь з гранатометів і стрілецької зброї. Як повідомляє прес-центр штабу спецоперації, отримавши відсіч на обох ділянках, бойовики відступили. Поблизу Старогнатівки зафіксовано ведення бойовиками вогню з протитанкового ракетного комплексу, а в Богданівці члени незаконних збройних формувань вели стрілянину з ГП-5. Поблизу Мар'їнки знову зафіксовано активність снайпера бойовиків.

На Донецькому напрямку бойовики вели обстріл позицій сил АТО з мінометів різного калібру в районі Авдіївки і Луганського, а з 82-мм мінометів вели вогонь по силах АТО в районах Зайцевого, Ленінського, Майорська, Світлодарська та Новоселівки. У Новгородському і Троїцькому члени незаконних збройних формувань відкривали вогонь з гранатометів і кулеметів великих калібрів. Також зафіксовано застосування БМП по укріпленнях сил АТО в районі Троїцького.

На Луганському напрямку бойовики вели вогонь з мінометів по Новотроїцькому. У Новозванівці, Новоолександрівці, Станиці Луганській і Жовтому бойовики також відкривали гранатометний вогонь. У Жовтому, до того ж, було зафіксовано активність снайпера.

Вдень у суботу, 13 серпня, були помічені дві спроби проведення незаконними збройними формуваннями аеророзвідки позицій сил АТО. Згідно з повідомленням прес-центру штабу спецоперації, один із безпілотних літальних апаратів виявлено засобами радіолокаційної розвідки в районі Торецького на висоті понад 3 тис. м.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram