ГоловнаСуспільствоВійна

Міноборони: звинувачення ФСБ - спроба відволікти увагу від перетворення Криму на ізольовану військову базу

Міноборони офіційно прокоментувало заяву російського відомства.

Міноборони: звинувачення ФСБ - спроба відволікти увагу від перетворення Криму на ізольовану військову базу
Фото: http://gur.mil.gov.ua/

У Міністерстві оборони офіційно прокоментували заяву ФСБ Росії про теракти в анексованому Криму і назвали її "спробою відволікти увагу від злочинних дій з перетворення півострова на ізольовану військову базу".

Про це йдеться в заяві на сайті Міноборони.

"Такі заяви з боку ФСБ є нічим іншим, як спробою виправдати передислокацію й агресивні дії військових підрозділів РФ на території тимчасово окупованого півострова. Таким чином представники російських спецслужб намагаються відволікти увагу місцевого населення і світової спільноти від злочинних дій з перетворення півострова в ізольовану військову базу", - йдеться в повідомленні.

Такими самими безпідставними є звинувачення у здійсненні обстрілу півострова з материкової частини України.

"Крим завжди був і залишається українською землею, а жителі півострова є громадянами України", - підкреслили в Міноборони.

Нагадаємо, сьогодні ФСБ РФ звинуватила ГУР Міноборони України в підготовці терактів у Криму. У російському відомстві стверджують, що одного з організаторів терактів - жителя Запорізької області - затримано, він дає свідчення. Крім того, у ФСБ заявили, що в ніч на 7 серпня в районі міста Армянськ нібито була виявлена група українських диверсантів, під час затримання яких загинув співробітник спецслужби. А 8 серпня нібито були здійснені ще дві спроби прориву, які "прикривалися масованим обстрілом з боку суміжної держави і бронетехнікою ЗСУ".

Спікер Міноборони назвав заяву ФСБ провокацією.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram