ГоловнаСуспільствоЖиття

У Бучі триває вирубування лісів, незважаючи на заборону суду

Ділянку готують під будівництво будинків

У Бучанському лісі, незважаючи на заборону суду, триває вирубування дерев.

Про це на своїй сторінці у фейсбуці написала громадська активістка і журналістка Олена Жежера.

За її словами, вирубування вікових дубів проводиться на вул. Яснополянській під будівництво будинків.

"Попри численні заяви та виклики поліції на місце події, підозрюю, що відомості про незаконне вирубування поліцією тоді навіть не було внесено в ЄРДР. Оскільки активістам дзвонив начальник поліції Ірпеня Ігор Падюк і питав точну дату, коли були звернення в поліцію. Сьогодні вирубування триває - зносяться вікові дуби", - написала журналістка.

Зазначимо, що ділянка, на якій проводиться незаконне вирубування, відноситься до тих 890 га, які Верховний Суд у грудні 2015 року своїм рішенням повернув у державну власність. Аналогічне рішення ухвалив і Вищий спеціалізований суд, але всупереч йому лісові зони на Яснополянській повторно передали в приватні руки сесією Бучанської міськради.

Співробітники поліції прибули на місце вирубування і особливо активними діями не відзначилися, повідомляють активісти.

Раніше сайт "Громада Приірпіння" повідомляв, що власником ділянки на Яснополянській став Андрій Покусай - житель міста Вахрушеве Луганської області. Рішення про виділення земельної ділянки у власність підписав секретар Бучанської ради Василь Олесюк. Після цього, ця земельна ділянка не один раз перепродавалася. Видання вважає, що Покусай був підставною особою, кінцевим власником незабаром опинився забудовник, який вже побудував два будинки.

Нагадаємо, в липні правоохоронці провели обшуки в будинках мерів Бучі та Ірпеня Анатолія Федорука та Володимира Карплюка. Генпрокуратура розслідує передачу у 2002 році 890 га лісу навколо так званого Бучанського Межигір'я в приватні руки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram