ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 38 обстрілів у середу

Найбільше стріляли на Донецькому напрямку.

Штаб АТО нарахував 38 обстрілів у середу
Фото: Макс Левин

Російські окупаційні війська в середу, 3 серпня, 38 разів відкривали вогонь по позиціях підрозділів Збройних Сил України на Донбасі.

Як повідомляє штаб АТО, з 2-ї години ночі в четвер противник відновив обстріл житлових кварталів населених пунктів поблизу Донецька.

Найбільше - 21 раз - стріляли на Донецькому напрямку. Під вогонь 120- і 82-міліметрових мінометів і гранатометів неодноразово потрапляли позиції українських військових в Авдіївці та Майорську. У Зайцевому ворог порушив Мінські домовленості, двічі відкривши вогонь із важкої артилерії, застосувавши заборонені 122-міліметрові артснаряди. Вогонь з кулеметів великого калібру, гранатометів і стрілецької зброї противник вів у Невельському і Троїцькому. У Новгородському також були застосовані БМП. Поблизу Авдіївки зафіксовано вогонь зенітної установки, крім того, працювала снайперська пара.

На Маріупольському напрямку було неспокійно на двох ділянках фронту: Красногорівка - Мар'їнка та Гнутове - Широкине, де ворог активно вів мінометний і кулеметний вогонь по опорних пунктах сил АТО. У Широкиному противник застосував важку артилерію, а в Мар'їнці - БМП. У Красногорівці і Гранітному зафіксована снайперська активність.

У Луганській області протягом доби спостерігалося відносне затишшя.

Нагадаємо, у вівторок у результаті бойових дій на Донбасі було поранено трьох українських військовослужбовців, загиблих немає.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram