ГоловнаСуспільствоПодії

У Києві затримано розшукуваного Росією голову псковської банди

Він звинувачується в створенні ОЗУ на території Псковської області.

У Києві затримано розшукуваного Росією голову псковської банди
Фото: interpol.int

Шевченківський районний суд Києва 19 липня заарештував громадянина Росії Віталія Цвєткова, якого у 2013 році було оголошено в міжнародний розшук і який перебуває в базі розшуку Інтерполу.

"Чоловіка затримали у Києві 16 липня співробітники національної поліції. Правоохоронні органи розшукували його за скоєння тяжких та особливо тяжких злочинів, в тому числі за створення злочинної організації, вимагання та виготовлення зброї. Згідно з рішенням суду, тимчасовий арешт буде діяти до 24 серпня 2016 - до надходження запиту про видачу цієї особи", - повідомляє прес-служба київської прокуратури.

Віталія Цвєткова в листопаді 2013 року заочно заарештував Великолуцький міський суд Псковської області. Органи попереднього слідства його звинувачують у створенні злочинного угруповання для вчинення тяжких та особливо тяжких злочинів на території міста Великі Луки, Себежського, Новосольнічеського і Усвятського районів Псковської області, а також у вимаганні майна у підприємців.

Згідно зі слідчими даними, під приводом "кришування" члени злочинного угруповання погрозами вимагали у підприємців передачі їм коштів. Угруповання діяло в південних районах області майже десять років - з 2004 по 2012 роки.

Нагадаємо, в квітні в Києві затримано 46-річного громадянина Росії Сергія Носкова на прізвисько Косий, якого розшукував Інтерпол за підозрою в скоєнні тяжких злочинів. Він був членом злочинного угруповання, яке діяло в Самарі в середині "нульових" років. Його учасникам інкримінують чотири розбійних напади, під час яких були вбиті п'ять осіб і поранені троє, а також два замовних вбивства.

В останні роки цей Косий проживав в Оболонському районі Києва, вів обережний спосіб життя. Стверджується, що у нього був підроблений паспорт, при цьому він змінив зовнішність і відбитки пальців.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram