ГоловнаСуспільствоВійна

Україна буде заочно судити бойовика за вибух на блокпосту сил АТО в Маріуполі

Обвинувачений - Захар "Гюрза" Бобарикін.

Україна буде заочно судити бойовика за вибух на блокпосту сил АТО в Маріуполі
Фото: psb4ukr.org

Україна буде заочно судити бойовика "ДНР" за організацію вибуху на блокпосту в Маріуполі, в результаті якого 2 листопада 2014 року загинули двоє гвардійців.

Як повідомляє прес-служба Генпрокуратури, ім'я бойовика - Захар Бобарикін.

Під час слідства було встановлено, що 1 листопада 2014 року Бобарикін разом з іншими іншими учасниками "Одеського підрозділу диверсійно-розвідувальної групи "Сват" ДНР" і невстановленими наразі представниками спецслужб Росії виготовили вибуховий пристрій. Вони розмістили його в автомобілі ІЖ-2515 і наступного дня підірвали на блокпості сил АТО біля Маріуполя Донецької області.

У результаті теракту загинули 2 військовослужбовців Національної гвардії, ще 2 отримали поранення.

Бобарикіна звинувачують за статтями 258-3 (створення терористичної групи), 258 (теракт), 263-1 (виготовлення бомби), 437 (ведення агресивної війни) Кримінального кодексу.

11 липня 2016 року Печерський райсуд Києва дозволив заочний процес проти Бобарикіна.

Згідно з інформацією в базі "Миротворець", 30-річний Захар "Гюрза" Бобарикін у минулому - офіцер ЗСУ, він закінчив Одеський інститут Сухопутних військ. У 2010-2013 роках служив у Французькому іноземному легіоні. У квітні 2014 року отримав повістку з військкомату, але не зголосився туди. Замість цього в травні з'явився в Севастополі, де був завербований у ФСБ. Через деякий час потрапив у Донецьк, де став охоронцем Пушиліна. У листопаді 2014 року очолив штаб незаконного збройного формування "Сват".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram