ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО нарахував 44 обстріли в суботу

Постраждало село Миколаївка біля Докучаєвська.

Штаб АТО нарахував 44 обстріли в суботу
Фото: Макс Левин

За минулу добу бойовики на Донбасі 44 рази обстріляли позиції сил АТО. На Маріупольському напрямку було 24 обстріли, ще 20 - на Донецькому напрямку.

Як повідомляє штаб АТО, зі стрілецької зброї, великокаліберних кулеметів і гранатометів бойовики кілька разів відкривали вогонь біля Водяного, Красногорівки та Мар'їнки. В районі Павлополя і Широкиного позиції військових обстріляли двічі з мінометів калібру 82 мм. До обстрілу укріплень у районі Широкиного і Новотроїцького ворог долучив заборонені Мінськими угодами тяжкі міномети.

Із настанням сутінків супротивник посилив вогонь на Донецькому напрямку, де з мінометів калібру 120 мм двічі накривав позиції військових поблизу Авдіївки, а захисників Опитного і Пісків обстрілював із великокаліберних кулеметів, гранатометів, зенітної установки ЗУ-23-2 та 82 мм мінометів. Окрім того, в Пісках активізувався снайпер.

З 21:00 по 22:00 під щільним мінометним вогнем опинилися захисники Зайцевого.

О 22:10 з території окупованого Докучаєвська було відкрито вогонь з 120 мм мінометів по н. п. Миколаївка. Всього було випущено 7 мін. Обстріл тривав до 23:00.

Згодом по позиціях ЗС України поблизу цього ж населеного пункту ворог відкрив вогонь із самохідних артилерійських установок калібру 122 мм.

На Луганському напрямку дотримувалися відносної тиші.

Нагадаємо, з початку цього тижня на Донбасі загинули вже троє бійців.

За минулий тиждень бойовики вбили 16 військових.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram