ГоловнаСуспільствоЖиття

Краснов у суді заявив про тортури, - адвокат

Суд відмовив СБУ в клопотанні про призначення "азовцю" стаціонарної психіатричної експертизи

Краснов у суді заявив про тортури, - адвокат
Фото: Макс Требухов

Голова громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслав Краснов, якого підозрюють у державній зраді та підготовці терактів, на засіданні суду 16 травня в Києві заявив про тортури під час його доставки до суду.

Про це розповів адвокат Краснова Андрій Мамалига, повідомляє Крим.Реалії.

"Суддя зобов'язав прокурора перевірити ці факти й усунути порушення прав Краснова працівниками СІЗО", - зазначив адвокат.

Він також повідомив, що Шевченківський районний суд Києва відмовив Службі безпеки України в клопотанні про призначення Краснову стаціонарної психіатричної експертизи. Це рішення суду має намір оскаржити прокурор.

За словами Мамалиги, розгляд апеляції захисту на продовження утримання під вартою Станіслава Краснова призначено на 24 травня.

Краснов вийшов з голодування, стан його задовільний, додав адвокат.

Нагадаємо, Станіслава Краснова затримали 28 лютого. За версією СБУ, він був завербований Росією і планував влаштувати вибухи біля держорганів.

22 березня Краснова заарештовано за рішенням Шевченківського районного суду Києва.

26 квітня Шевченківський райсуд Києва продовжив термін утримання під вартою голови громадянського корпусу "Азов-Крим" Станіслава Краснова до 24 червня.

10 травня Краснов припинив голодування на 28-й день, після того, як його оголосив. Згідно з його заявою, зробив це, враховуючи заклик, який отримав від Героя України Степана Хмари і народних депутатів Ігоря Мосійчука та Андрія Лозового. Краснов уточнив, що таке рішення він прийняв також через загрозу застосування до нього запобіжної "каральної психіатрії".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram