ГоловнаСуспільствоЖиття

ОБСЄ побачила в забороні російських фільмів в Україні загрозу свободі слова

ОБСЄ побачила в забороні російських фільмів в Україні загрозу свободі слова
Фото: ria.ru

Нещодавні законодавчі нововведення в Україні, що стосуються російського кіно, можуть негативно вплинути на свободу поширення інформації.

Про це заявила представник ОБСЄ з питань свободи ЗМІ Дуня Міятович, повідомляє Радіо Свобода.

У заяві Міятович, яку оприлюднив 22 квітня сайт ОБСЄ, йдеться, що "значний прогрес України в питанні свободи засобів масової інформації повинен бути збережений і посилений, а не підірваний".

"Навіть у стані війни демократичні країни повинні ретельно поводитися з потенційно проблематичним контентом, наприклад, шляхом використання відповідних судових механізмів, щоб уникнути надмірних кроків і введення подібних на цензуру положень", - заявила представник ОБСЄ.

Нагадаємо, 20 квітня Президент Петро Порошенко підписав закон, згідно з яким заборона трансляції всіх російських фільмів і серіалів, створених з 1 січня 2014 року, поширюється також на вперше оприлюднені (продемонстровані) після 1 січня 2014 року.

29 березня Верховна Рада поширила заборону трансляції всіх російських фільмів і серіалів, створених з 1 січня 2014 року, також на вперше оприлюднені (продемонстровані) після 1 січня 2014 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram