ГоловнаСуспільствоЖиття

Кримський суд продовжив арешт заступника голови Меджлісу Чийгоза до 5 травня

Імовірно, перед травневими відбудеться ще один суд

Кримський суд продовжив арешт заступника голови Меджлісу Чийгоза до 5 травня
Ахтем Чийгоз во время заседания суда
Фото: krymr.com

Суд в анексованому Росією Криму продовжив термін арешту заступника голови Меджлісу кримськотатарського народу Ахтема Чийгоза до 5 травня.

Про це повідомив адвокат Чийгоза Микола Полозов у Facebook.

За словами адвоката, слідчий просив продовжити термін утримання під вартою до 22 травня.

"При цьому, порушуючи ст. 97 КПК України і рішення Пленуму Верховного суду РФ, конкретні обставини, що підлягають обговоренню в судовому засіданні, так і не обговорювали", - зазначив Полозов.

Під час підготовки до судового засідання, при ознайомленні з матеріалом, також з'ясувалося, що термін слідства не подовжували і обмежений 5 травня.

"Захист вказав на неприпустимість продовження терміну утримання під вартою понад строк слідства, а також виступив із клопотанням про зміну запобіжного заходу на не пов'язаний із триманням під вартою. Після цього суддя пішла для винесення постанови", - написав Полозов. При цьому він зазначив, що суддя задовольнила клопотання слідства частково, залишивши Ахтема Чийгоза під вартою до 5 травня.

"Це означає, що, радше за все, наступного тижня, перед травневими святами, відбудеться ще один суд, на якому запобіжний захід Ахтему Чийгозу знову продовжуватимуть", - додав адвокат.

Нагадаємо, Чийгоза затримали в четвер, 29 січня 2015 року. Як заявив офіційний представник Слідчого комітету Росії Володимир Маркін, "за підозрою в організації і участі в масових заворушеннях". Ідеться про події 26 лютого 2014 року, коли проходила акція протесту біля будівлі кримського парламенту в Сімферополі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram