ГоловнаСуспільствоЖиття

Рада дозволила жителям гуртожитків приватизувати житло, - нардеп Кодола

У гуртожитках проживають близько півмільйона людей

Рада дозволила жителям гуртожитків приватизувати житло, - нардеп Кодола
Фото: muraljov.narod.ru

Сотні тисяч українців зможуть скористатися своїм законним правом на приватизацію житла у гуртожитках. Це стало можливим після ухвалення сьогодні законопроекту №1076 "Про внесення змін до деяких законодавчих актів України (щодо уточнення сфери застосування та удосконалення окремих положень передачі гуртожитків у власність територіальних громад і забезпечення реалізації житлових прав законними мешканцями гуртожитків)".

Про це повідомив народний депутат фракції "Народний фронт" Олександр Кодола на своїй сторінці Facebook.

"Це наш спільний законопроект, підготовлений робочою групою за участю депутатів, експертів і громадськості. Він надзвичайно важливий для 500 тисяч мешканців гуртожитків, які стали свого роду заручниками власників приватизованих підприємств і роками проживають під загрозою виселення", - повідомив представник "Народного фронту".

Він нагадав, що свого часу було приватизовано за копійки цілі багатоповерхові будинки з сотнями жителів.

"Так склалося, що люди, які заробили ці невеликі квадратні метри, де виросли їхні діти, на жаль, не мають законодавчого права приватизувати своє житло", - зазначив народний депутат.

"Ухвалення закону дозволить, нарешті, запустити механізм передачі гуртожитків, незаконно включених до статутних капіталів підприємств під час приватизації, у власність органів місцевого самоврядування, і в майбутньому дасть можливість мешканцям гуртожитків приватизувати свої кімнати, у яких проживають по 15-30 років", - резюмував народний депутат.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram