ГоловнаСуспільствоЖиття

Чубаров заявив про можливі репресії 2,5 тис. осіб через заборону Меджлісу

У Криму є понад 250 селищних, міських, сільських меджлісів

Чубаров заявив про можливі репресії 2,5 тис. осіб через заборону Меджлісу
Фото: 24tv.ua

Голова Меджлісу кримськотатарського народу Рефат Чубаров заявив, що під заборону Меджлісу в Криму підпадає більш ніж 2,5 тис. осіб, які є членами понад 250 селищних, міських і сільських меджлісів.

Про це він сказав у програмі на телеканалі "112 Україна".

"У нас є більш ніж 250 меджлісів, це селищні, міські, сільські, і все це налічує більш ніж 2500 людей, але все це обрані кримськими татарами люди. І тепер, якщо це рішення окупаційної влади, що як таке буде злочинним, але вони його будуть реалізовувати, оскільки вони контролюють Крим, якщо вони застосують це рішення безпосередньо до людей, то вони повинні як мінімум репресувати 2500 людей, бо вони, з їхніми підходами, є екстремістами", - зазначив голова Меджлісу.

Він також повідомив, що кримського журналіста Миколу Семену відпустили з допитів.

"Я не знаю, до якої прірви підійде окупаційна влада, сьогодні в Криму проводили обшук у журналіста Миколи Семени. І сьогодні після багатогодинних допитів його відпустили під підписку про невиїзд, тобто він уже став заручником у закритому Криму, і це те, що очікує сотні людей, які будь-яким способом дадуть привід для окупаційної влади думати, що ці люди не є лояльними до Росії", - повідомив Чубаров.

Нагадаємо, 18 квітня в Росії офіційно визнали Меджліс екстремістською організацією. Раніше, 13 квітня, "прокурор" Криму Наталія Поклонська винесла припис призупинити діяльність Меджлісу. У зв'язку із цим голова організації Рефат Чубаров закликав терміново скликати Раду Безпеки ООН.

19 квітня спікер Ради Андрій Парубій від імені українського парламенту закликав Раду Безпеки ООН відреагувати на заборону Меджлісу. Він також зазначив, що вважає припинення діяльності організації проявом фашизму.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram