ГоловнаСуспільствоПодії

У Боярці сталася перестрілка між бійцями "Торнадо" і працівниками прокуратури

Вулиця перекрита спецназівцями, перестрілка затихла і ведуться переговори

У Боярці сталася перестрілка між бійцями "Торнадо" і працівниками прокуратури

У Боярці Київської області сталася стрілянина між бійцями розформованої спецроти "Торнадо" і представниками військової прокуратури.

Про це повідомляє "112 Україна".

За інформацією кореспондента телеканалу, в Боярці за адресою Шевченка 193/5, на території складів МВС міститься гуртожиток, в якому проживали близько 20 бійців раніше розформованої спецроти "Торнадо".

"На територію гуртожитку прибули представники прокуратури, які хотіли з'ясувати, на якій підставі проживають у гуртожитку бійці "Торнадо". Зрештою сталася словесна перепалка, яка переросла в перестрілку", - сказано в повідомленні.

Зараз, стверджує кореспондент, вулиця перекрита спецназівцями, перестрілка затихла і ведуться переговори.

"На місце події прибув голова нацполіції в Київській області Троян і комбат батальйону "Миротворець", адже частина бійців "Торнадо" входить туди", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, рота "Торнадо" з грудня 2014 року по червень 2015 року охороняла громадський порядок у Привіллі і Станиці Луганській.

У червні 2015 року військова прокуратура затримала вісім членів роти, які перебували поза місцем її дислокації. Їм інкримінували тяжкі злочини, в тому числі зґвалтування. Дізнавшись про це, бійці, які перебували на базі "Торнадо" в Привіллі Луганської області, збунтувалися, не дали військовим прокурорам провести слідчі дії і зайняли кругову оборону.

Через кілька днів переговорів їх все ж вдалося переконати підкорятися наказам. Роту "Торнадо" вивели за межі зони АТО, розформували, а бійців, які побажали залишитися служити, перевели в полк "Миротворець", який зараз дислокується в Боярці Київської області.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram