ГоловнаСуспільствоВійна

Київський суд арештував майно "Артеку" в анексованому Криму

Арешт накладено на житловий фонд, басейни, системи комунікацій і електромереж, базу-готель у Сімферополі і пансіонат в Ореанді

Київський суд арештував майно "Артеку" в анексованому Криму

Оболонський суд Києва наклав арешт на майно дитячого табору "Артек", розташованого в анексованому Росією Криму.

Відповідну постанову опубліковано в Єдиному держреєстрі судових рішень України, повідомляє

сайт "Крым.Реалии".

Як інформують, клопотання про арешт подав заступник начальника Головного управління Національної поліції України в Криму і Севастополі.

В обґрунтуванні вказано, що у провадженні ГУ Нацполіції перебуває кримінальне провадження від 1 квітня 2015 року з підозрою у скоєнні кримінального злочину особою, імені якої не називають, передбаченого ч. 5 ст. 191 КК України (привласнення, розтрата майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем, вчинене в особливо великих розмірах).

У матеріалах справи також сказано, що підозрюваного в скоєнні злочину призначили головою кримського самопроголошеного "уряду", підконтрольного Кремлю.

"У зв'язку із суспільно-політичною ситуацією, а саме тимчасовою окупацією півострова Крим, поки що існує достатньо підстав вважати, що стосовно майна може бути скоєно низку протиправних дій, запобігання цим протиправним діям є завданням арешту майна", - йдеться в документі.

Рішення суду містить докладний список об'єктів комплексу, на які накладено арешт, включаючи житловий фонд, басейни, системи комунікацій та електромереж, базу-готель у Сімферополі і пансіонат "Гліцинія" в Ореанді.

Нагадаємо, що належні "Артеку" земельну ділянку площею 218 га, 175 будинків, причали, стадіон на 7 тис. місць, автомобілі, меблі, комп'ютери були передані у власність РФ рішенням "ради міністрів республіки Крим" від 31 березня. Українська прокуратура відреагувала на це порушенням кримінального провадження. У вересні 2015 року прокуратура також повідомила про підозру російському псевдопрем'єру Криму Сергію Аксьонову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram