ГоловнаСуспільствоВійна

Штаб АТО заперечує наступ у районі Ясинуватської розв'язки (оновлено)

ЗСУ дотримуються Мінських домовленостей, стверджує командування

Штаб АТО заперечує наступ у районі Ясинуватської розв'язки (оновлено)

Штаб АТО повідомляє, що інформація про активні дії українських підрозділів у районі Ясинуватської транспортної розв'язки у ніч з 8 на 9 березня не відповідає дійсності.

Також там підкреслюють, що ЗСУ дотримуються Мінських домовленостей і не ведуть активних дій на лінії розмежування.

Оновлення. Згодом у штабі АТО заявили, що бойовики інсценували атаку ЗСУ в напрямку Ясинуватської транспортної розв'язки.

"У районі Дачної ділянки, на південь від Авдіївки, й у лісосмузі, на північ від Авдіївки, були помічені піхотні групи бойовиків, переодягнені у форму військовослужбовців української армії. Крім стрілецької зброї, вони були озброєні мінометами і гранатометами. Розпізнавальним знаком у них чомусь була біла пов'язка на нозі. Із цих позицій вони влаштували інсценовану атаку в напрямку Ясинуватської транспортної розв'язки", - сказано в повідомленні.

Атака, як стверджує штаб АТО, здійснювалася під акомпанемент численних вибухів, які нібито відбувалися на позиціях бойовиків. Метою цих дій командування називає звинувачення ЗСУ в порушенні Мінських домовленостей.

"За оперативними даними, на цих ділянках зосереджено до 100 бойовиків, тому такі провокації з використанням військових мундирів української армії можуть повторюватися", - додали там.

Нагадаємо, ввечері 8 березня волонтери руху "Повернись живим" повідомили, що українські військові, відповідаючи на вогонь бойовиків, закріпилися біля Ясинуватської транспортної розв'язки. Стверджувалося, що рух у бік Дебальцевого тепер перекрито.

Загалом же, за даними волонтерів, українські військові вже кілька діб відбивають атаки противника на Авдіївському напрямку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram