ГоловнаСуспільствоЖиття

Чернівці розірвали побратимські відносини з Брянськом і Подольськом

Зараз чинні угоди про побратимство між Чернівцями і ще 9 містами

Чернівці розірвали побратимські відносини з Брянськом і Подольськом

Чернівці розірвали співпрацю з російськими містами-побратимами Подольськом і Брянськом.

Відповідне рішення підтримали 30 депутатів міської ради, повідомляє Укрінформ.

"Ми стали авторами цього рішення, оскільки вважаємо таку співпрацю абсолютно недоречною і навіть ганебною. Росія зараз є агресором, і перше, що необхідно зробити - це розірвати будь-які угоди, що стосуються українсько-російського співробітництва", - зазначив депутата від ВО "Свобода" Назар Моклович.

Договір про побратимство між містом Подольськом і Чернівцями підписали 2001 року, а договір між Брянськом і Чернівцями - 2012 року.

Зараз чинні угоди про побратимство між Чернівцями і ще дев'ятьма містами: Солт Лейк Сіті (США), Саскатун (Канада), Конін (Польща), Сучава, Ясси, Тімішоара (Румунія), Назарет Ілліт (Ізраїль), Клагенфурт (Австрія), Бельці (Республіка Молдова).

Нагадаємо, 8 лютого Івано-Франківськ в односторонньому порядку вирішив розірвати партнерство з російськими містами-побратимами Сургутом і Серпуховим. Раніше з аналогічною ініціативою виступив також мер Хмельницького Олександр Семчишин. Місто мало побратимські відносини з Твер'ю й Іваново.

До Київської міської ради також внесено проект постанови про невідкладне розірвання двосторонніх угод про побратимські відносини Києва з містами РФ Москвою, Волгоградом, Санкт-Петербургом, Улан-Уде, Махачкалою і Республікою Комі.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram