ГоловнаСуспільствоЖиття

Засідання у справі поліцейського Олійника перенесли на 2 березня

Наступне засідання - 2 березня о 12:30

Київський апеляційний суд, який розглядає скаргу адвокатів патрульного поліцейського Сергія Олійника на його безальтернативний арешт на час слідства, переніс засідання на 2 березня.

Про це повідомляє кореспондент LB.ua із залу суду.

Наступне засідання відбудеться 2 березня о 12:30.

Депутат Антон Геращенко, який був на засіданні, розповів журналістам, що водієві автомобіля, який переслідували патрульні, готують висунути обвинувачення за двома статтями - ст. 296 (хуліганство) і ст. 345 (погроза або насильство щодо працівника правоохоронного органу).

Водночас, за словами адвоката Олійника, окремим епізодом можуть розглядати також наїзд на поліцейського.

Фото: Антон Геращенко / Facebook

Нагадаємо, в ніч на 7 лютого в Києві патрульні поліцейські застрелили пасажира автомобіля, який намагався втекти від погоні. У районі Севастопольської площі поліцейські помітили групу осіб з алкоголем, що сідали в автомобіль. Протягом 40 хвилин поліцейські безуспішно намагалися наздогнати BMW, який пересувався на дуже високих швидкостях і неодноразово порушив інші правила дорожнього руху, в тому числі виїжджаючи на зустрічну смугу руху.

При під'їзді до перехрестя проспекту Перемоги та Кільцевої дороги патрульні після кількох попереджень відкрили вогонь у повітря. Автомобіль не зупинився, після чого було відкрито вогонь по колесах. Одна з куль влучила в 17-річного пасажира, жителя Боярки Михайла Медведєва, який згодом помер.

Це перший випадок застосування патрульними зброї з летальним наслідком.

Патрульних усунули від роботи на час розслідування.

18 лютого Печерський райсуд Києва заарештував патрульного Олійника на два місяці, відхиливши клопотання кількох нардепів про запобіжний захід у вигляді взяття на поруки. Про арешт клопотала прокуратура, яка прийшла до висновку, що патрульний мав намір скоїти вбивство під час погоні.

Олійнику пред'явлено підозру за ч. 3 ст. 365 (перевищення влади або службових повноважень), ч. 1 ст. 115 (умисне вбивство), ч. 2 ст. 15, п. 5 ч. 2 ст. 115 (замах на умисне вбивство, вчинене способом, небезпечним для життя багатьох осіб) КК України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram