ГоловнаСуспільствоВійна

Колишнього військового внутрішніх військ МВС судитимуть за держзраду

Обвинуваченого оголошено в розшук

Колишнього військового внутрішніх військ МВС судитимуть за держзраду

Генеральна прокуратура завершила розслідування і направила до суду обвинувальний акт стосовно військовослужбовця внутрішніх військ Міністерства внутрішніх справ України.

Про це повідомляє офіційний сайт ГПУ.

Колишній заступник командира, начальник тилу об'єднаного вузла зв'язку внутрішніх військ МВС звинувачується за ч. 1 ст. 111 КК України (державна зрада).

"Зазначений військовослужбовець у березні 2014 року, перебуваючи на території Криму у місті Сімферополь, був завербований співробітником ГРУ Генштабу збройних сил Російської Федерації і отримав завдання на збір і передачу інформації з обмеженим доступом щодо дислокації і діяльності внутрішніх військ МВС України", - наголошується в повідомленні.

Використовуючи службове становище і маючи за формою 3 доступ до державної таємниці, він збирав і передавав секретну інформацію представникові російської розвідки щодо засобів і схем зв'язку та спецзв'язку внутрішніх військ МВС.

12 квітня 2014 року за спробу виїхати до Криму його викрили співробітники СБУ у Києві. Обвинуваченого оголошено в розшук.

Нагадаємо

, у січні Прокуратура Вінницького гарнізону порушила справу проти 8 кримських офіцерів за держзраду.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram