ГоловнаСуспільствоЖиття

Відень очолив рейтинг найкращих міст світу

Найнижчий рівень життя в Європі в Києві, Тирані та Мінську

Відень очолив рейтинг найкращих міст світу
Фото: Владимир Марус

За результатами складеного консалтинговою компанією Mercer рейтингу найкращим у світі для проживання містом став Відень, інформує УНІАН.

Під час складання рейтингу фахівці Mercer зважали на 39 різних факторів, які впливають на життя людини. Одним з основоположних аспектів високого рівня життя є особиста безпека громадян

Загалом європейські міста помітно перевершують міста всіх інших континентів - у десятці кращих опинилися відразу 7 міст Європи, йдеться в повідомленні.

Окрім Відня, це Цюрих (2-ге місце), Мюнхен (4-те), Дюссельдорф (6-те), Франкфурт (7-ме), Женева (8-ме) і Копенгаген (9-те).

При цьому в топ-10 також потрапили найбільше місто Нової Зеландії Окленд (3-тє), канадський Ванкувер (5-те) і австралійський Сідней (10-те).

Прага лідирує за рівнем життя серед міст Центральної та Східної Європи (69-те), далі йдуть Любляна (76-те) і Будапешт (77-ме).

Найнижчий рівень життя в Європі - в Києві (176-те), Тирані (179-те) і Мінську (190-те).

Українська економіка залишилася найбільш невільною в Європі

Москва і Санкт-Петербург розташувалися на 167-му і 174-му місцях відповідно.

Європейські міста також домінують і за показником особистої безпеки. Першим іде Люксембург, потім Берн, Гельсинкі, Цюрих. Відень тут займає п'яте місце. Також до списку увійшли Женева, Стокгольм, Копенгаген, Дюссельдорф, Франкфурт, Мюнхен, Нюрнберг.

У зв'язку з терактами й іншими соціальними заворушеннями за показником особистої безпеки втратили позиції Париж (71-ше), Лондон (72-ге), Мадрид (84-те) і Афіни (124-те).

Київ (189-й), Санкт-Петербург (197-й) і Москва (206-ма) мають найнижчий показник особистої безпеки в регіоні.

Замикають рейтинг рівня якості життя міста, в яких проживати просто небезпечно. До списку найгірших увійшли гарячі точки планети, серед яких Багдад, Сана, Хартум, Дамаск.

Нагадаємо, за версією ОНН, Норвегія у 2015 році удванадцяте за чверть століття очолила список країн, визнаних найкращим місцем для життя. Україна зайняла 81-шу позицію в "Індексі людського розвитку".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram