ГоловнаСуспільствоПодії

Серед постраждалих у Росії в ДТП з екскурсійним автобусом є українці (оновлено)

Повідомляють про дев'ятьох потерпілих туристів із Луганської області

Серед постраждалих у Росії в ДТП з екскурсійним автобусом є українці (оновлено)
Фото: b-nemtsov.livejournal.com

В Ельбруському районі Кабардино-Балкарської республіки Російської Федерації 3 лютого перекинувся автобус із туристами.Серед постраждалих унаслідок ДТП є українці.

Про це інформує ТАСС.

Як повідомляють, ДТП сталася близько 17:00 мск на 103-му км федеральної дороги "Баксан - Азау" між полянами Азау і Чегет в Ельбруському районі республіки. Відпочивальники їхали після катання на турбазу "Ельбрус". Водій пасажирського 45-місцевого автобуса Hyundai не впорався з керуванням, унаслідок чого автобус з'їхав із проїжджої частини і перекинувся.

"Під час з'їзду автобуса на узбіччя постраждали 12 осіб. Чотирьом із них медичну допомогу надали на місці, вісьмох потерпілих доправили в лікарню. Їхній стан оцінюють як середньої тяжкості", - сказала агентству прес-секретар адміністрації Ельбруського району Аліса Тарим.

Спочатку повідомляли про сімох потерпілих, згодом - про дев'ятьох (за словами співробітників МНС, усі вони - туристи з Луганської області). За уточненими даними, в ДТП постраждали мешканці кількох регіонів Росії, у тому числі Ростовської і Самарської областей, і громадяни України - туристи з Луганської області.

Оновлення. У МОЗ Кабардино-Балкарії відкрили гарячу лінію, зателефонувавши на яку родичі можуть дізнатися про стан постраждалих в аварії, що сталася в Приельбруссі. Про це ТАСС повідомила заступник голови уряду, міністр охорони здоров'я КБР Ірма Шетова.

"У МОЗ КБР створено робочу групу з організації допомоги постраждалим в аварії, відкрито гарячу лінію з номерами +7-928-078-88-42, +7-8662-40-15-65", - сказала Шетова.

Згідно з інформацією МОЗ республіки, внаслідок аварії постраждали 11 осіб. За попередніми даними, це туристи з Самарської області. Всіх постраждалих доправили в центральну районну лікарню Ельбруського району в місті Тирниауз.

Стан однієї з потерпілих, що отримала черепно-мозкову травму, оцінюється як важкий, її госпіталізували в республіканську клінічну лікарню в Нальчику. Ще дві людини отримали переломи середньої і легкої тяжкості, решта госпіталізовані з ударами. Всі пацієнти перебувають під наглядом лікарів. Життю людей зараз нічого не загрожує.

Нагадаємо, в середині січня в Японії в результаті падіння туристичного автобуса в кювет загинули щонайменше 14 осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram