ГоловнаСуспільствоЗдоров'я

КМДА вирішила не закривати дитсадки та ПТУ на карантин

Хворіють передусім діти віком від 10 до 14 років і дорослі.

КМДА вирішила не закривати дитсадки та ПТУ на карантин
Фото: Макс Левин

Київська міськадміністрація вирішила призупинити навчальний процес у загальноосвітніх і позашкільних закладах міста з 16 січня і до поліпшення епідемічної ситуації з грипом. При цьому дошкільні навчальні заклади, а також заклади професійно-технічної освіти продовжують працювати, йдеться на сайті мерії.

У них запроваджують особливий режим утримання приміщень - посилене прибирання, провітрювання, кварцування та інше. Співробітникам і вихованцям рекомендують користуватися медичними захисними масками.

Такі самі заходи вводять у лікарнях. Окрім того, лікарі можуть обмежити відвідування хворих у палатах.

КМДА наполягає, що в Києві запроваджено не карантин, а введено запобіжні заходи для недопущення епідемії.

Мер Києва Віталій Кличко також доручив головам районів обмежити проведення масових заходів у закритих приміщеннях, щоб уникнути розповсюдження грипу та ГРВІ серед населення.

Головний санітарний лікар Києва Олег Рубан зазначає, що активну циркуляцію вірусу грипу А(H1N1) фахівці СЕС фіксують із грудня 2015 року. "Ситуація абсолютно нормальна і контрольована. Ми враховували прогнози Українського центру грипу та гострих респіраторних інфекцій, і влада серйозно підготувалася. Усі інфекційні стаціонари, медичні працівники первинної ланки готові до зустрічі із цим вірусом і знають, як з ним боротися", - розповів Рубан. Він нагадав, що вірус грипу А (H1N1) вже циркулював на території України 2009 року, тому столичні медики мають досвід лікування саме цієї хвороби.

"На сьогодні рівень захворюваності серед населення нижчий від епідпорогу більш ніж на 40%. Однак ми фіксуємо зростання показників рівня захворюваності. Зокрема цього тижня (порівняно з минулим) удвічі збільшилася кількість недужих дітей віком від 10 до 14 років, на 50% зросла захворюваність серед дорослих. Враховуючи таку прогресію, на четвер наступного тижня можна було б розраховувати на досягнення епідпорогу. Тоді ми були б змушені вводити жорсткі обмежувальні заходи і оголошувати карантин. Тепер же завдяки попереджувальним заходам, вжитим за дорученням мера, маємо шанс уникнути розвитку епідемії", - розповів Рубан.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram